Drina puna adrenalina
21.07.2015

Dvadesetdruga Drinska regata održana je po tradiciji u trećoj dekadi jula u Bajinoj Bašti. Oko 1.500 plovila i 20.000 regataša krenulo je iz podnožja „HE Bajina Bašta” na spust Drinom, dug 25 kilometra.

Od Perućca do Rogačice spustila su se i dva drvena splava hidroelektrane „Bajina Bašta“. Pored domaćina i kolega iz Ogranka „Drinsko-Limske HE”, na splavovima bili su gosti iz „Elektroprivrede Srbije“, HE „Višegrad”, Zavoda za zaštitu prirode, kao i poslovni saradnici.

- Drago mi je što sam pozvan i što sam među brojnim ljudima koji uživaju u prirodnoj lepotici, reci Drini. Zaista mi je zadovoljstvo i siguran sam da ću, posle ovih utisaka i svega što se danas dešavalo, sve učiniti da i narednih godina budem prisutan na Drinskoj regati. I mi u Višegradu, takođe, imamo regatu u julu, malo su drugačiji uslovi, mirnija je voda, ali utisci i poruka sa stanovišta zaštite prirode je ista. Ovde smo da razmišljamo o onome što ostaje iza nas. A to je reka Drina - rekao je Mile Lakić, direktor „HE Višegrad”. Mihailo Nikolić, direktor ogranka TENT, iako je odrastao na Moravi, ceo život proveo na Savi, kaže da je na Drini doživeo nešto što nigde nije, a najviše ga je impresionirala pozitivna energija. Za Branka Šljivara, direktora „Goša Montaže”, organizacija je bila odlična, kako i dolikuje domaćinima u Bajinoj Bašti i „Drinsko-Limskim HE”, a utisci sjajni kao svih prethodnih godina.

- Ovogodišnja regata okupila je veliki broj domaćih i stranih učesnika, protekla je bez ikakvih incidenata i problema što je najvažnije. Vreme je bilo izuzetno lepo, učesnici raspoloženi i zahvalio bih našim gostima koji su ove godine sa nama podelili uživanje i zadovoljstvo. Bio je ovo kratkotrajan predah od poslova koji se nastavljaju i koji nas očekuju u „Drinsko-Limskim hidroelektranama”, od kojih je svakako najznačajniji revitalizacija „HE Zvornik” - rekao je Zlatan Jovanović, direktor Ogranka „Drinsko-Limske HE”.

« Back